Hundene

Lidt info om vores dejlige dyr

 

   

 

Elvis

Elvis er vores første hund, og han har virkelig bragt rigtig meget godt med sig!

 

 

Elvis startede med at være vores begges hund, som vi begge gik til træning osv. med, men efterhånden indså vi at så fantastisk som hundearbejdet er, så måtte vi have en hund hver, så nu er Elvis Jespers træningspartner, men naturligvis vores begges hyggehund.
 
Af sind er Elvis meget rolig, men under overfladen gemmer der sig et stort legebarn. Elvis har en evne til at skrue op og ned for driften som er fantastisk og sjældent set.
 
Elvis elsker, som så mange andre hunde, de frie øvelser. Han har til gengæld en nærmest foragt for "kedelige" øvelser som gruppe-afdækning, stå og sit. Det er tydeligt at han synes tricks er lidt sejt for det er en midel som kvikker ham op på selv den dårligste dag.
 
At Elvis også er meget følsom er der ingen tvivl om. Faktisk er han så følsom at det til konkurrence ofte er et problem, for kombinationen med Jesper som altid er nervøs er uheldig. Elvis vælger i de situationer at dæmpe Jesper, hvilket får blodtrykket til at stige. Ved målrettet at arbejde med glæde i træningen, er det lykkedes Jesper at opnå et godt samarbejde med Elvis.
 
Elvis har for det meste haft et godt helbred men to gange har vi været lidt bekymret. Første gang var efter et hundeslagsmål hvor han havde et sår i øret. Såret ville ikke læges og måtte efter lang tid skæres op og sys. I efteråret 2007 var Elvis så uheldig at beskadige sit venstre korsbånd. Det kostede ham 4 ugers ro og trænings-mæssigt blev Jesper og Elvis sat langt tilbage.
 
Her er lidt data på Elvis:
       
  Født 26. 5. 2006  
  Kaldenavn Elvis  
  Stamtavlenavn Dreamcatcher's Spiced Rum  
  Hale Fuld hale  
  Hofter (HD) B/B  
  Albuer (AA) 0/0  
  Øjne Ok  
  Vægt Cirka 28 kg  
       
     

 

Curie

Curie er vores dejlige sorte prinsesse - men ikke helt ufortjent har hun også kaldenavnene "Hystaden", "Lillemyr" og "Rystenumse" - det sidste kommer af, at hun er født stumphalet, så når hun rigtig bliver glad (hvilket ofte sker) så vrikker hun med hele måsen.

Curie er en super tæve. Hun har opfyldt alle mine ønsker til en arbejdshund. Hun ELSKER simpelthen at lave noget.
Curie er super dygtig når hun er på, men når hun skal vente, mens det er andre som arbejder, så kniber det noget med tålmodigheden - noget vi dog arbejder på bliver bedre.

Det er som om, at Curie tror hele verden er til kun for hende, og hun elsker når nogen (hunde som mennesker) gerne vil hilse på hende. Hver morgen, når hun vågner er det som om hun bare slår øjnene op og tænker: "FEEEEEDT en helt ny dag (- : og så er hun klar.

Hjemme er Curie lidt af en ballademager - hun elsker, når hun kan lokke Elvis til at tumle. Så ligger de gerne på gulvet rodet helt ind i hinanden og kommer med en masse "hylelyde".

 Curie er fra starten blevet trænet med henblik på DcH-programmet (i første omgang C-klassen). Men hun går også til Rally, og har trænet et par steder, hvor man gik lidt mere op i præcisionsarbejdet, hvilket faktisk har betydet at hendes stuedressur i DcH er forholdsvis god (- :

.

Her er lidt data på Curie
       
  Født 30.01.2006  
  Kaldenavn Curie  
  Stamtavlenavn Dreamcatcher's Always A Winner  
  Titel Dansk Udstillingschampion  
  Hale Nix  
  Hofter (HD) A/A  
  Albuer (AA) 0/0  
  Øjne Ok  
  Vægt Cirka 22 kg